Србија спремна за отварање Кластера 3 у преговорима са ЕУ

Нема коментара Дели:

Београд, 3. август 2023.

Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Тања Мишчевић представила је данас на седници Одбора за европске интеграције Скупштине Србије Извештај Владе Србије о преговорима о приступању Европској унији од јануара до јуна ове године, оценивши да је уочен напредак у бројним областима и да је Србија спремна за отварање Кластера 3.

Мишчевић је истакла да је Србија већ две и по године потпуно спремна да отвори Кластер 3, као и да се паралелно ради и на отварању кластера 2 и 5.

Онa је подвукла да је основни циљ наше земље у претходном периоду био да покаже напредак у свим областима, са посебним акцентом на владавини права, указавши на то да се оцена напретка могла видети и у документу који шестомесечно објављује Европска комисија, а који је објављен у мају ове године.

Према њеним речима, највећи показатељ чињенице да је Србија остварила напредак у најразличитијим областима јесте то што је наша земља по први пут почела да разговара са Европском комисијом о испуњености прелазних мерила за Поглавље 23 и Поглавље 24.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Српско искуство у буџетској контроли значајно за Црну Гору

Следећа вест

Наставак улагања у предузећа која запошљавају особе са инвалидитетом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *