Студенти од понедељка на пракси у Министарству грађевинарства

Нема коментара Дели:

Студенти од понедељка на пракси у Министарству грађевинарства
Београд, 17. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић потврдио је данас да ће у понедељак, 20. марта, прва група од 23 студента Београдског универзитета потписати уговоре и започети праксу у ресорном министарству.

Весић је, гостујући на Телевизији „Прва”, објаснио да ће током обављања праксе, која ће бити призната од Београдског универзитета, студенти радити у струци са менторима, а примаће накнаду од 14.000 динара нето месечно.

Пракса ће трајати три месеца, а током ове године биће обављена још два циклуса, и то у јулу и октобру, предочио је он и најавио да ће Министарство ускоро потписати споразуме о студентској пракси са универзитетима у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Према његовим речима, студентска пракса у Министарству само је први корак јер ће у наредном периоду и предузећа понудити праксу, али и стипендирање.

Истовремено, Весић је саопштио да је ресорно министарство, поступајући у складу са одредбама Закона о општем управном поступку, по службеној дужности покренуло поступак за поништење дозволе за мини-хидроелектрану „Беско” на Рупској реци.

У вези са поднесцима мештана села Дадинце код Власотинца, који се противе изградњи МХЕ на Рупској реци и апелују на то да се убрзају процедуре поништавања незаконито издате грађевинске дозволе, Министарство је покренуло поступак поништавања коначних решења Општинске управе Власотинце, којима је инвеститору „Water green energy” из Кумарева дозвољена изградња објекта МХЕ „Беско”, прецизирао је он.

Весић је додао да је, према закону, Министарство заказало усмену расправу и када на њој буду изведени сви докази биће донето решење.

Према његовим речима, Министарство је као другостепени орган ажурно поступало по свим поднетим иницијативама и све радње које су претходиле покретању поступка поништавања по службеној дужности предузете су у складу са одредбама Закона о општем управном поступку.

Министар је нагласио да ће сви подносиоци иницијатива за поништавање грађевинске дозволе бити обавештени о исходу предметног поступка у законском року.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Културна баштина на територији Космета свакодневно угрожена

Следећа вест

Ниже цене деривата нафте у наредних недељу дана

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *