Ствараоци са Космета и ове године представљени на Сајму књига

Нема коментара Дели:

Београд, 24. октобар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петaр Петковић присуствовао је данас отварању штанда ове канцеларије на 65. међународном београдском сајму књига, који представља један од најзначајних културних догађаја у овом делу Европе.

Петковић је истакао да ће Канцеларија ове године поштоваоцима писане речи представити више од 100 наслова, додавши да ће бити представљени наши писци, песници, уметници, али и бројне институције, факултети, универзитети, библиотеке и друге организација са простора Космета.

У тој нашој писаној речи – књигама, записима, бројним насловима, вековима уназад сведочимо чије је Косово и Метохија, сведочимо о нашем животу, али и о страдању српског народа у нашој јужној покрајини, рекао је он и додао да сведочимо у нади да ћемо живети слободно.

Директор Канцеларије је подсетио и на значај очувања српског језика, истакавши да тиме чувамо суштину нашег постојања, оценивши да су овакви сајмови изузетно значајни јер говоре о значају једног народа који постоји вековима и који ће и убудуће опстати и остати на својој земљи.

Штанд Канцеларије за Косово и Метохију свечано је отворен Химном српској застави у извођењу студената и професора Педагошког факултета у Јагодини и Учитељског факуктета у Лепосавићу.

У програму је учествовао и дечји хор „Деца божурова“ из Лепосавића са песмом Србијо моја и музички састав Уметничког удружења Призренаца “Бистрица“ са песмoм Еј у Призрену.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Помоћ породицама у српским селима на Космету

Следећа вест

Осуда постављања албанске заставе на Храм Христа Спаса у Приштини

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *