Све учесталији напади на верске објекте СПЦ на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 10. април 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије најоштрије је осудила ноћашњу пљачку цркве Светих Архангела у Великом Ропотову, из које је узета већа количина новца намењеног за промену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела.

У саопштењу се наводи да је од почетка ове године до данас опљачкано и оскрнављено 11 православних цркава и да та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима Српске православне цркве на Космету.

На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој није стало до суживота и стабилизације ситуације на терену.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овакве и сличне нападе на српске цркве и манастире у покрајини и позива међународну заједницу и њене релевантне институције да коначно реагују и зауставе дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста.

У последње време на Космету су све учесталији напади на верске објекте СПЦ јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начин да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини.

Држава Србија ће наставити да брине о својим грађанима у јужној српској покрајини и наставиће да ради на економском бољитку, останку и опстанку Срба на својим вековним огњиштима, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Приштина релативизује постигнуте договоре

Следећа вест

Припадници РОСУ упали у више српских продавница у Штрпцу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *