Тим Сектора за ванредне ситуације МУП-а стигао у Солун

Нема коментара Дели:

Београд, 26. јул 2023.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора за ванредне ситуације тог министарства стигли ноћас у базу операције на аеродрому „Македонија“ у околини Солуна, у Грчкој, одакле ће даље бити распоређени на локације пожара где ће њихова помоћ бити потребна.

Начелник Управе за Ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Давор Видовић рекао је да тим броји 38 припадника и 14 возила.

Током јутра су одржани састанци са представницима релевантних министарстава и цивилне заштите, где је договорено да тим у прво време буде стациониран на овој локацији, где ће помагати у гашењу пожара домаћим и међународним снагама на територији целе Северне Грчке. Исто тако договорено је да тим може бити послат на било који део Грчке где ће помоћи колегама у даљем раду, пренео је Видовић.

На територији Северне Грчке је још увек на снази црвени метеоаларм, а конфигурација терена и јак ветар стварају услове за сложену ситуацију. Српски спасилачки тим је у приправности и спреман да одмах, по потреби грчких органа, крене на друге локације и пружи помоћ у гашењу пожара.

Тим је јуче, у складу са договором председника Републике Србије Александра Вучића и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, а по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, кренуо из Ниша пут Грчке, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Односи са УАЕ засновани на пријатељству и стратешком партнерству

Следећа вест

Наставак улагања Владе у унапређење инфраструктуре у Сврљигу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *