Трећи форум уметничке сарадње у оквиру механизма НР Кина– ЦИЕЗ

Нема коментара Дели:

Београд, 24. новембар 2021.

Трећи форум уметничке сарадње у оквиру механизма НР Кина и земљe Централне и Источне Европе (ЦИЕЗ), у организацији Министарства културе и информисања Владе Републике Србије и Министарства културе и туризма НР Кине, уз подршку Академије уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду, одржаће се у виртуелном формату 25. и 26. новембра и окупиће стручњаке из 17 земаља.

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић и министар културе и туризма Народне Републике Кине Ху Хепинг отвориће сутра, у 9.30 часова, Трећи форум Кине и земаља Централне и Источне Европе са темом “The Future we already live“ („Будућност коју већ живимо“), који је посвећен сарадњи у области уметности.

На овогодишњем форуму у оквиру стручних панела, еминентни стручњаци разговараће на теме: визуелне уметности, филма, анимације и видео игара, и уједно ће представити стање у овим областима у својим земљама, али и глобално, у циљу сензибилизације што више професионалаца за повезивање и стварање нових мрежа и заједничких пројеката у будућности, који би могли да додатно унапреде сарадњу у оквиру механизма НР Кина–ЦИЕЗ.

Више информација о Форуму можете преузети овде.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Проналажење најбољег идејног решења за будући музеј Николе Тесле

Следећа вест

Рогановић честитао јеврејски празник Хануку

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *