Три медаље за Србију на првом CISM Балканском првенству у планинском трчању

Нема коментара Дели:

Београд, 5. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су представници војне репрезентације Републике Србије освојили три медаље на првом CISM Балканском првенству у планинском трчању, одржаном данас на кружној траси Вршачког брега.

Водник Ђуро Борбељ освојио је златну медаљу у мушкој конкуренцији, док су и мушка и женска војна репрезентација Србије у екипној конкуренцији освојиле треће место.

У тиму мушке екипе, осим водника Борбеља, били су и водник Иван Длачић и војни службеник Миливоје Јововић, док су у женској екипи учествовале две представнице наше војне репрезентације – потпоручник Јелена Сарић и војни службеник Тијана Кабић.

У трци су учествовали представници војних репрезентација Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе, Румуније и Словеније. Такмичарке су трчале стазу дугу 6 километара, док су мушки такмичари трчали стазу дугу 8 километара.

Друго место у категорији мушкараца у појединачној конкуренцији освојио је Георге Сурлеа из Румуније, а треће Милош Ранчић из Северне Македоније.

У категорији жена прво место припало је Јасмини Питамиц из Словеније, друго је освојила Луиси Расина из Румуније, док је треће место заузела Тсекова Маринела из Бугарске.

У пласману у категорији мушкараца у екипној конкуренцији прво место припало је репрезентацији Румуније, а друго репрезентацији Северне Македоније, док се у женској конкуренцији на победничко постоље попела репрезентација Бугарске, а друго место заузела је репрезентација Румуније.

Пехаре и медаље победницима уручио је шеф Делегације Србије при CISM, потпуковник доц. др Негован Иванковић, који је исказао захвалност присутнима на коректном учешћу у спортском првенству и истакао да се на тај начин спортски дух и пријатељство оружаних снага земаља Балкана, чланица CISM, приказује у светским оквирима у најлепшем могућем светлу.

Он је нагласио да Србија организацијом спортских догађаја оваквог карактера заслужено завређује статус иницијатора и носиоца развоја спорта у региону.

Прво CISM Балканско првенство у планинском трчању организовано је поводом обележавања 20-годишњице чланства Србије у Међународном савету за војне спортове CISM, у оквиру реализације пројекта „Балканске војне игре“, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Новици Антићу престала војна служба пресудом Вишег војног дисциплинског суда

Следећа вест

Превентивне мере поводом најављених временских непогода

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *