Три српске куће опљачкане у селу Батусе и Лапљем Селу

Нема коментара Дели:

Београд, 20. март 2023.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су се две српске куће у селу Батусе синоћ нашле на мети лопова, док је претходне вечери обијена кућа породице Митић у Лапљем Селу и из ње су однети вредан накит и лаптопови.

Тиме је настављен низ пљачки и обијања српских домова који је учестао последњих недеља, а на овај начин се Србима не само шаље порука да нису добродошли, већ им се и директно угрожава егзистенција.

На улазу у село Батусе из правца Лепине синоћ је обијена кућа Давора Делића и извршена је преметачина док се породица налазила на весељу у централној Србији.

Реч је о породици која има троје деце и овај немили догађај унео је немир и страх не само у кућу Делића, већ и њихових комшија и осталих Срба који живе у овом селу.

И кућа породице Саше Лазића се синоћ нашла на мети лопова, које је на сву срећу омео син Стефан, који је наишао у тренутку док су они покушали да разбију прозор и уђу у кућу, након чега су побегли у правцу оближњег албанског села Добрева.

Канцеларија за Косово и Метохију подсећа на то да су прошлог викенда опљачкане две српске куће – породице Мирић из Батуса и породице Недељковић из Преоца.

Серија пљачки забринула је и онеспокојила Србе, а чињеница да лопови нису пронађени ни у једном случају уноси додатни немир и револт у народ.

Због тога Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да се напади на имовину Срба схвате најозбиљније, да се одговорни процесуирају и адекватно казне, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Отворени међународни сајмови аутомобила и мотоцикала

Следећа вест

Дачић на конференцији „Заједно за народ у Турској и Сирији“ у Бриселу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *