У фебруару знатно смањена потрошња електричне енергије

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2023.
Министарство рударства и енергетике Владе Републике Србије саопштило је данас да је у фебруару ‪1.139.558 домаћинстава, или 36,18 одсто, смањило потрошњу електричне енергије више од пет одсто у односу на исти месец претходне године и остварило попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.

Попуст на фебруарски рачун од 15 одсто остварило је 18 одсто домаћинстава, попуст од 20 одсто шест одсто домаћинстава, а највећи попуст од 30 процената искористило је 12 одсто домаћинстава.

Одобрени попуст за рационалну потрошњу електричне енергије износи 637,48 милиона динара.

Највеће смањење потрошње електричне енергије остварено је у Београду, Крагујевцу, Лозници, Шапцу, Смедереву, Новом Саду, Зрењанину и Сремској Митровици.

Министарка Дубравка Ђедовић још једном је исказала захвалност грађанима што су уважили апеле, као и задовољство због тога што долази до промене свести грађана, који су сами схватили да могу да мењају енергетски систем без великих улагања, само рационалном потрошњом.

Ресорно министарство донело је предлоге препорука за смањење потрошње електричне и топлотне енергије за државну управу, јединице локалне самоуправе, предузећа у државном власништву, привреду и домаћинства.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Висок ниво билатералних односа Србије и Италије

Следећа вест

У последња 24 часа 1.085 особа оболело од коронавируса

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *