У Гњилану у овој години стамбено збринуто 85 породица

Нема коментара Дели:

Београд, 20. децембар 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је у овој години за изградњу, реконструкцију и санацију стамбених објеката у Гњилану издвојила више од 46 милиона динара, чиме је 85 породица из ове општине решило своје стамбено питање и добило боље услове за живот.

Последњим пакетом помоћи, нову кућу од 65 квадрата добиће породица Стојковић, из села Доње Кусце, која броји пет чланова, од којих троје деце, и десeточлана породица Ристић из Паралова, са четворо деце, који су живели у оронулим и старим кућама.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић подвукао је да је један од најважнијих задатака Канцеларије стамбено збрињавање људи.

Ова канцеларија улаже значајна финансијска средства и напоре како би обезбедила нашем народу у јужној српској покрајини боље услове за живот, a aкценат je на социјално угроженим породицама са малом децом, нагласио је Тајић.

Он је поновио да је Канцеларија ове године стамбено збринула укупно 85 породица само у општини Гњилане, од којих је за 61 домаћинство обезбеђен грађевински материјал, за 24 породице урађена је капитална реконструкција стамбених објеката, извршена доградња и адаптација, а биће изграђене куће за поменуте две породице, за које су средства опредељена.

Према његовим речима, буџетом од 46 милиона динара обухваћена је и помоћ за 114 породица, чији су помоћни објекти претрпели штету услед јануарских поплава.

Важно нам је да помогнемо нашем народу и када се догоде неке непредвиђене околности, тако да смо исплатили и једнократну помоћ у износу од 50.000 динара домаћинствима чији су помоћни објекти оштећени у поплавама, истакао је Тајић.

Он је поручио да ће Канцеларија и у наредној години наставити да улаже и помаже, јер је један од њених приоритета да обезбеди нашем народу услове за останак и опстанак у покрајини.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За стамбено збрињавање у Косовској Каменици 23,2 милиона динара

Следећа вест

Оскрнављени српски надгробни споменици код Грачанице

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *