У Јагодини отворен спортски камп за младе из дијаспоре и региона

Нема коментара Дели:

Јагодина, 6. август 2023.

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је данас у Јагодини, заједно са председником Скупштине Града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, спортско-образовни камп за младе у којем борави 100 деце из Источног Сарајева, Рогатице и Вишеграда из Републике Српске.

Милићевић је изјавио да је ресор којим руководи организовао 22 тематска кампа у 22 града и општине у Србији за младе из дијаспоре и региона.

Наш циљ је био да направимо програм који ће бити усмерен ка младима из дијаспоре и региона и да кроз три тематска кампа – један је научно–образовни или еко камп, други је спортски, а трећи су културно-уметничка друштва, приближимо матицу деци из дијаспоре и региона, указао је министар.

До краја августа ће укупно 5.000 деце из дијаспоре и региона проћи кроз 22 кампа у 22 града и општине Србије, прецизирао је Милићевић и исказао захвалност граду Јагодини на томе што је узео учешће у организовању спортског кампа.

Према његовим речима, када млади људи дођу у Србију углавном упознају наш главни град Београд, али смо се потрудили да упознају и унутрашњост Србије, јер што више упознају целу Србију, више ћемо приближити Србију њиховом срцу.

Када је реч о Републици Српској, не могу Срби из Републике Српске бити дијаспора за Србију, нити Срби из Србије могу бити дијаспора за Републику Српску, истакао је Милићевић.

Марковић је рекао на отварању кампа да спорт спаја људе и поручио деци из Републике Српске да треба да се друже са децом других националности у Републици Српској.

Дошли сте у град Јагодину, где локална самоуправа финансира све спортске клубове на својој територији. Када створите услове, онда се јави масовност, а када имате масовност, онда се нађу и таленти за поједине спортове. Влада Републике Србије, председник Србије Александар Вучић и ресорни министар Ђорђе Милићевић воде рачуна о Србима у дијаспори и региону, навео је председник Скупштине Града Јагодина.

Моја порука је да се бавите спортом, јер спорт прави мостове и они који се баве спортом не мисле никоме ништа лоше. И да кажете вашим комшијама, и Хрватима и Бошњацима, да хоћете да се такмичите у спорту, а не по националном питању и да једни друге не мрзе, јер Србија и Срби не мрзе никога, поручио је Марковић.

На градском стадиону у Јагодини заједно су тренирала деца из Републике Српске – њих 100, млади фудбалери ФК Јагодина, као и девојке из Женског фудбалског клуба Јагодина. Деца из Републике Српске обишла су јагодинске туристичке дестинације, Аква парк, Музеј воштаних фигура, Зоолошки врт, као и шеталиште Поток, са највећим вештачким водопадом у овом делу Европе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Пријава против стране држављанке због насилничке вожње

Следећа вест

Србија има огромне потенцијале за даљи развој рударског сектора

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *