У наредној години још већа улагања на Косову и Метохији

Нема коментара Дели:

Београд, 22. децембар 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да је у години на измаку забележен најбољи инвестициони циклус Владе Србије за простор Косова и Метохије, на личну иницијативу председника Србије Александра Вучића, и најавио да се у наредној години планирају још већа улагања.

Петковић је у изјави за ТВ Мост рекао да је посебно поносан на то што се, након 22 године, гради зграда Универзитета у Косовској Митровици, додавши да се ради реконструкција КБЦ-а у том граду, што ће бити велика инвестиција.

Он је навео да је много уложено у изградњу локалних путева, у Гораждевцу је почео да се гради вртић, а следеће године ће и у Бадовцу, те да су важни пројекти који се односе и на финансијска давања.

Директор Канцеларије је напоменуо да су издвојена средства и за болницу у Грачаници, што показује да се улаже на прави, одговоран начин, а велика помоћ је пружена и амбулантама широм Космета.

То се види на сваком кораку. Градимо 17 нових зграда са 204 стана у овој години, нагласио је Петковић и објаснио да је преко 719 домаћинстава добило помоћ Канцеларије за Косово и Метохију у грађевинском материјалу, а да су пројектима били обухваћени Срби и јужно и северно од Ибра.

Петковић је нагласио да је Канцеларија и за санацију последица овогодишњих поплава издвојила значајна средства, тако да је више од 150 породица добило по 1.000 евра, док је за 500 породица издвојено по 50.000 динара.

Он је рекао и да Влада Србије и Канцеларија за Косово и Метохију  кроз реконструкцију и опремање школа и вртића много улажу и у образовање и просвету.

Директор Канцеларије је додао да је свака школа опремљена видео-надзором, што је важно јер су раније били чести инциденти управо у школским двориштима или око школа, а захваљујући видео-надзору откривено је ко је био нападач.

Петковић је, говорећи о улагањима у пољопривреду, напоменуо да је помоћ испоручена у виду садног и сетвеног материјала, као и  пољопривредне механизације.

Захваљујући чињеници да смо издвојили огромна средства за помоћ малим и средњим предузећима и нашим привредним субјектима, у прилици смо да запослимо додатних 168 људи на новим радним местима, рекао је Петковић.

Према његовим речима, у српским срединама на Косову и Метохији сада је другачије јер имамо снажну државу Србију.

Сада смо први у Европи по расту БДП-а и јасно је да ће бити више новца и издвајања за простор Косова и Метохије. Било га је више у овој години, али с обзиром на то да имамо сада раст од 7,7 одсто на нивоу целе Србије, биће га још више и у наредној години за цео простор Косова и Метохије, закључио је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Посланици усвојили закључак у вези са Извештајем ЕК о Србији

Следећа вест

Неприхватљив притисак на Србе на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *