У наредном периоду већа улагања у здравствени систем на Kосмету

Нема коментара Дели:

Београд, 19. фебруар 2022.
Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић разговарао је данас са директорима свих здравствених установа са Kосмета о новим улагањима и набавци опреме, плановима за развој и новим радним местима.

Петковић је на састанку, којем је присуствовала и помоћница директора за здравствена и социјална питања Светлана Миладинов, истакао да у здравствени систем на простору Kосмета данас улажемо више него последњих 40, 50 година.

Према његовим речима, само у првом кварталу ове године опредељена су значајна финансијска средства за набавку најсавременије медицинске опреме за наше здравствене установе на Kосмету и то заједничким снагама Kанцеларије за Kосово и Метохију, Министарства здравља и РФЗО.

Такође, како је прецизирао, повећане су плате лекарима и медицинским сестрама, отворено је више од 300 радних места у здравственим центрима у покрајини, подижемо нову болницу у Грачаници, капитално реконструишемо KБЦ у Kосовској Митровици, обнављамо напуштене сеоске амбуланте.

Директор је исказао захвалност здравственим радницима на пожртвовању и посвећености током борбе са пандемијом, и најавио још већа улагања у наредном периоду.

Упркос специфичним околностима у којима радите, ви показујете свакодневно пожртвовање и бригу за наш народ, да сте важан ослонац нашег останка и опстанка на простору Kосова и Метохије. Наше је, као Kанцеларије за Kосово и Метохију, да вам обезбедимо неопходне људске и материјалне ресурсе и ми ћемо то наставити да радимо, поручио је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Још једна опасна провокација Приштине на северу Космета

Следећа вест

Нарастајући талас насиља према Србима на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *