У наставку акције „Армагедон“ ухапшено 12 особа

Нема коментара Дели:

Београд, 5. април 2023.
Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и Полицијске станице Смедеревска Паланка, у оквиру акције „Армагедон“, ухапсили 12 особа, док ће против једне бити поднета кривична пријава у редовном поступку за иста кривична дела.

Акција је спроведена у сарадњи са Посебним тужилаштвом за ВТК Вишег јавног тужилаштва у Београду, а осумњичени су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривична дела прибављање, приказивање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и полно узнемиравање.

Ухапшени су П. Р. (1976) из Вршца, С. И. (1979) из Београда, Д. Ф. (1972) из Бечеја, П. Г. (1978) из Аде, Л. Р. (1961) из Бачке Тополе, Ј. С. (1972) из Прокупља, С. В. (1961) из Великог Градишта, Е. Г. (1975), В. Д. (1989), С. П. (1989) из Новог Сада, У. С. (1989) из Шапца и Д. М. (1974) из Крагујевца.

Како се сумња, они су у дужем временском периоду, путем интернета преузимали, складиштили на својим уређајима и делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, као и путем друштвених мрежа и мобилних апликација ступали у контакт са малолетним лицима којима су приказивали и од њих прибављали садржај настао искоришћавањем деце за порнографију.

Такође, они се сумњиче за то да су уговарали и остварили састанак са малолетним лицима у циљу ступања у сексуалне односе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

ММФ похвалио отпорност српске економије у изазовним временима

Следећа вест

Прописи којима се регулише рад правосуђа у складу са европским стандардима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *