У недељу понављање гласања на референдуму на девет гласачких места

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јануар 2022.
Председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић саопштио је данас да ће на девет гласачких места у Србији бити поновљено гласање за референдум, јер на тим местима није могао да се утврди резултат или је био поништен.

Димитријевић је на седници РИК-а прецизирао да ће се поновљено гласање на тих девет места одржати у недељу, 23. јануара, од 7 до 20 часова.

Према његовим речима, гласање на референдуму биће поновљено на гласачком месту број 16 у Петровцу на Млави, на гласачким местима број 10, 20, 22 и 38 у Трстенику, на гласачком месту 43 у Бачкој Тополи, на гласачком месту број 33 у Градској општини Пантелеј у Нишу, на гласачком месту 47 у Чачку и на гласачком месту 31 у Пожаревцу.

Он је објаснио да ће одбори образовани на тим гласачким местима бити распуштени и да ће бити формирани нови.

На поновљеном референдуму биће одштампано укупно 7.750 гласачких листића за 7.711 гласача.

Члан РИК-а Вељко Одаловић потврдио је да је синоћ, око 21 час, изборни материјал за референдум, који је био заплењен на Косову и Метохији, враћен и предат „Службеном гласнику“.

На данашњој седници чланови РИК-а одбацили су све приговоре јер нису поднети у благовременом року или зато што их није поднело овлашћено лице, а неки од разлога били су и ти што је предмет приговора био неоснован за разматрање.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Заштитити грађанска и демократска права Срба на Космету

Следећа вест

Приштина поништава елементарна политичка и грађанска права Срба

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *