У Орашцу отворен летњи камп за младе из дијаспоре

Нема коментара Дели:

Аранђеловац, 30. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић јуче је у Марићевића јарузи у Орашцу отвoрио „Летњи камп за младе из дијаспоре Аранђеловац 2023“.

Милићевић је том приликом истакао да је ово један од 22 тематска летња кампа у градовима широм Србије, чију је организацију финансирао кабинет на чијем је челу, а који ће окупити омладину из дијаспоре и региона.

Он је указао на то да ти кампови имају посебан значај јер оне који су расељени широм света повезују са коренима, културним наслеђем и отаџбином.

Циљ је да се ојача идентитет наших младих и подстакне њихова љубав према Србији кроз богати програм културно-образованих садржаја, музичких, уметничких и спортских радионица, као и предавања о културно-историјском наслеђу, објаснио је министар.

Милићевић је изразио уверење да ће ова искуства бити од непроцењивог значаја за њихову повезаност са матицом, али и за изградњу међусобног разумевања и сарадње.

Он је претходно са представницима локалне власти из Аранђеловца положио венце на споменик Карађорђу испред ОШ „Први српски устанак“.

Кабинет министра без портфеља је финансијски подржао организацију тематских кампова у којима ће током јула и августа учествовати више хиљада младих из дијаспоре.

Кампови се, поред Аранђеловца, одржавају и у Лапову, Тутину, Великом Градишту, Косјерићу, Осечини, Пожаревцу, Рашки, Зрењанину, Књажевцу, Јагодини, Сјеници, Крушевцу, Гаџином Хану, Бољевцима, Сремској Митровици, Сурдулици, Горњем Милановцу, Алексинцу и Сокобањи.

У Орашцу отворен летњи камп за младе из дијаспоре

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Сузбијање насиља у школама приоритет Министарства просвете

Следећа вест

У току рад на доношењу сета медијских закона

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *