У току рад на изменама и допунама медијских закона

Нема коментара Дели:

Београд, 22. март 2023.
Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић разговарао је данас са амбасадором Француске у Србији Пјером Кошаром о слободи медија и изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима.

Јовановић је том приликом представио активности радних група које раде на овим документима, у којима поред представника јавне управе, учествују и представници медијских и новинарских удружења, при чему је изразио очекивање да ће у наредним недељама бити представљени нацрти закона.

Министар је навео да очекује и да ће у јавним расправама о овим документима учествовати сви релевантни чиниоци из области информисања и медија и да ће добити квалитетне предлоге и сугестије.

Он је рекао да је Влада Србије усвојила Предлог закона о електронским комуникацијама и упутила га Народној Скупштини на усвајање, при чему је исказао очекивање да ће овај реформски и модеран закон, који представља темељ телекомуникација у Србији, ускоро бити изгласан.

Амбасадор Француске је изразио интересовање за активности Министарства које су у току и поновио значај који Француска и Европска унија придају слободи медија.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Жигманов честитао Рамазан свим верницима исламске вероисповести

Следећа вест

Одржана промоција полицијске професије у ОШ „Никола Тесла” у Винчи

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *