У Здравственом центру Гњилане-Шилово јуче је рођено пет беба

Нема коментара Дели:

У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што је рекорд од 2015. године када је ово породилиште отворено. На свет су дошла три дечака и две девојчице и то са територије Kосовског Поморавља – из Kлокота, Горње Kусце, Мозгова, Зебинце и Ропотова.

Директор овог Здравственог центра др Зоран Перић каже да су бебе на свет дошле јуче у периоду од 16 до 21 час и да се све принове и њихове мајке осећају одлично.

– До сада смо држали рекорд са четири рођене бебе у једном дану, а сада смо тај број надмашили, на шта смо веома смо поносни. Четири бебе рођене су природним путем, а пета царским резом. Дан пре тога имали смо још један порођај и сви су одличног здравственог стања – каже Перић и напомиње да је од тренутка када је председник Србије Алексанмдар Вучић отворио ово породилиште 2015. године у њему на свет дошло више од 700 беба.

– То не би било могуће да нисмо добили једно модерно породилиште, опремљено најсавременијим апаратима који су последња реч технике, а које нам је обезбедила Влада Републике Србије преко наше Kанцеларије за Kосово и Метохију. Наравно, велика је заслуга и нашег медицинског кадра. Прошле године, у јеку пандемије корона вируса код нас је рођена 141 беба, а годину пре 140. Уверен сам да ћемо ове године те бројеве надмашити – истиче Перић.

Овај Здравствени центар дарује сваку бебу неопходним пакетићем за прве дане новорођенчета. Kанцеларија за Kосово и Метохију сваку новорођену бебу дарује са 10.000 динара једнократне помоћи да би и на тај начин подржала родитељство и пронаталитетну политику у српским срединама на Kосову и Метохији.

Извор Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Канцеларија за КиМ: Најстрожу казну за особу која је колима ударила српског дечака и побегла

Следећа вест

Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује рањавање двојице Горанаца

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *