Ухапшена једна особа због проневера у обављању привредне делатности у саизвршилаштву

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције тог министарства, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили М. И. (1975) због постојања основане сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности у саизвршилаштву.

Кривичном пријавом биће обухваћене још три особе старости 42, 43 и 39 година, осумњичене за кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Сумња се да су они док су били запослени у једном привредном друштву у Чачку, по основу заједничког договора и испланираних активности, од 1. јануара 2020. до 30. јула 2022. године, у намери да себи прибаве противправну имовинску корист, отуђили дизел гориво преузето на бензинским станицама у земљи и иностранству, а које је било намењено фирми у којој су радили.

М. И. је потом, како се сумња, да би прикрио извршење кривичног дела, у обрасце трошковника унео и приказао количину која је мања за око 157.472 литра дизел горива од стварно преузете количине.

На тај начин осумњичени су, како се сумња, противправно присвојили 19.827.536 динара и за исти износ оштетили привредно друштво у којем су радили.

Осумњиченом М. И. одређено је задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Нижа цена евродизела у наредних недељу дана

Следећа вест

Министарство привреде поуздан партнер страним инвеститорима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *