Ухапшене две особе због примања мита

Нема коментара Дели:

Београд, 9. август 2023.

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Управе криминалистичке полиције, Одељења за борбу против корупције, у наставку борбе против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили M. M. (1978) и Р. Ј. (1984) због постојања основане сумње да су извршили кривично делo примање мита.

М. М. бивша запослена у Републичком геодетском заводу у Служби за катастар непокретности у Нишу, Београду и Новом Саду се сумњичи да је 26. јула ове године, од пуномоћника станова једне зграде у Новом Саду, захтевала 7.000 евра и посредовала код осумњиченог Р. Ј. запосленог у Републичком геодетском заводу у Београду, како би он убрзао извршење службене радње која би се свакако морала извршити, односно донесе одлуку о повлачењу жалбе једне власнице стана и на тај начин омогући редован поступак уписа права својине осталих власника станова у наведеној згради у Новом Саду.

Пуномоћник станара је претходно по договору осумњиченој М.М. предао 1.500 евра као аванс за уговорену услугу, након чега је она ухапшена.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Новом Саду, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

  Следећа вест

Промоција туристичких потенцијала коришћењем савремених дигиталних решења

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *