Ухапшене три особе због злоупотребе службеног положаја

Нема коментара Дели:

Београд, 30. март 2023.
Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције и Управе саобраћајне полиције тог министарства, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили три особе због постојања основане сумње да су извршилe кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшени су М. Ж. (1959), одговорно лице привредног друштва, ауто-школе „M&S” Трстеник, С. Ж. (1982), запослен у овој ауто-школи, и М. М. (1984), док ће против двојице запослених у овој ауто-школи, 65-годишњег и 69-годишњег мушкарца за исто кривично дело бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

М. Ж. и С. Ж. су са 65-годишњим и 69-годишњим мушкарцима, како се сумња, током 2022. и 2023. године унели неистините податке о присуству 13 кандидата на полагању теоријског и практичног испита у овој ауто-школи, иако ови кандидати претходно нису присуствовали обавезној теоријској и практичној настави.

Такође, сумња се да је М. М, у претходном договору са М. Ж, 6. фебруара ове године, за време полагања теоријског возачког испита у овој ауто-школи, коришћењем рачунарске опреме која је била повезана са телевизором у помоћној просторији у којој се он налазио, незаконито приступио компјутерима који су били повезани на одговарајућу апликацију МУП-а за закључавање рачунара, и решио тестове уместо три кандидата.

Ухапшени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву у Краљеву.

Министарство унутрашњих послова поништило је возачке испите положене на овај начин и одузело дозволу за рад овој ауто-школи, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставак подршке ЕИБ у процесу енергетске транзиције Србије

Следећа вест

Ухапшен турски држављанин због кријумчарења злата

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *