Ухапшено 6 радника возног парка ЗЦ Књажевац због малверзација са горивом

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јун 2023.
Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили шест особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Ухапшени су Д. В. (1975) одговорно лице возног парка у Здравственом центру Књажевац, као и радници возног парка наведеног здравственог центра Д. Ђ. (1966), С. С. (1985), М. Н. (1988), Б. М. (1977) и М. Ђ. (1994).

Они се сумњиче да су од јула 2021. до краја августа 2022. године користили компанијске картице за сипање горива од једног уговорног добављача, за службена возила Здравственог центра Књажевац, као и да су потписивали отпремнице којим се потврђује да су нафтни деривати наводно сипани у службена возила, иако возила нису била на тој бензинској станици.

Како се сумња, они су на овај начин оштетили Здравствени центар Књажевац у укупном износу од 3.106.303 динара.

Осумњиченом Д. В. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су Д. Ђ., С. С., М. Н., Б. М. и М. Ђ., уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Комесаријат помогао 26.151 породицу да реши своје стамбено питање

Следећа вест

Премијерка честитала др Јелени Владић добијање награде Ал Фозан

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *