Унапређење сарадње пословних заједница Србије и Израела

Нема коментара Дели:

Београд, 30. март 2023.
Министар привреде у Влади Републике Србије Раде Баста разговарао је данас са амбасадором Израела у Београду Јахелом Виланом о улагању израелских инвеститора у Србију, нагласивши том приликом да су односи двеју земаља на високом нивоу.

Баста је оценио да је отварање представништва Привредне коморе Србије у Јерусалиму пре две године допринело унапређењу економске сарадње Србије и Израела.

Наш задатак је да пружимо институционалну подршку пословном окружењу и да омогућимо пословним заједницама обеју страна да максимaлно искористе своје потенцијале, поручио је министар.

Он је изразио задовољство због тога што израелске компаније препознају Србију као добру инвестициону локацију, истакавши да ће Министарство пружити подршку и помоћ фирмама из те земље у реализацији сваке појединачне фазе инвестиционих пројеката у нашој земљи.

Вилан је навео да поновно успостављање директне авио-линије Београд – Тел Авив има велики значај и за пословну заједницу и за развој туризма, нагласивши да је Заједнички комитет за трговинску и економску сарадњу Србије и Израела важан инструмент даљег јачања привредних односа.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за додатно унапређење привредне сарадње двеју земаља.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

ЕПС треба да остане у власништву државе

Следећа вест

Јачање друмских веза Србије и Босне и Херцеговине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *