Унапређење традиционално добрих односа са Гвинејом Бисао

Нема коментара Дели:

Београд, 6. април 2023.
Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Гвинеје Бисао Умаро Сисоко Ембало присуствовали су данас потписивању споразума влада двеју земаља о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и специјалних пасоша и Меморандума о разумевању о успостављању механизма политичких консултација министарстава спољних послова Србије и Гвинеје Бисао.

Вучић је на конференцији за новинаре, након што су поменуте документе потписали министарка спољних послова Гвинеје Бисао Сузи Карла Барбоза и државни секретар Министарства спољних послова Србије Горан Алексић, навео да је са председником Гвинеје Бисао данас разговарао о важним питањима, међу којима је и очување територијалног интегритета.

Председник Србије је предочио да су постигнути договори о повећању броја студената из те афричке државе које ће Србија стипендирати, као и о сарадњи у борби против тероризма и у области пољопривреде.

Он је указао на то да је председника Гвинеје Бисао, који тренутно председава регионалном савезу Ековас, замолио да обезбеди подршку од 15 земаља западне Афике којe чине ту групу, за кандидатуру Србије за Експо 2027. године.

Ембало је нагласио да су Србија и Гвинеја Бисао братске земље и да документи који су данас потписани представљају континуитет традиционално добрих односа двеју земаља.

Вучић је претходно испред Палате Србија свечано дочекао председника Гвинеје Бисао, уз интонирање химни двеју држава, гарду и црвени тепих.

Унапређење традиционално добрих односа са Гвинејом Бисао
Аутор: Танјуг

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Обележена годишњица бомбардовања Народне библиотеке Србије у Другом светском рату

Следећа вест

Обнова Централне куле на „Старом сајмишту“ у планираним роковима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *