Унапређење укупних економских односа са Италијом

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2023.
Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, на отварању Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије, да је спољнотрговинска размена двеју земаља прошле године достигла 4,6 милијарди евра, упутивши притом позив италијанским компанијама да дођу у Србију јер имамо сигуран амбијент за улагања.

Вучић је на скупу у Палати Србија, у присуству потпредседника Савета министара и министра спољних послова Италије Антонија Тајанија, поручио да је Италија искрени пријатељ Србије и да су тамошњи привредници више него добродошли у нашу земљу.

Он је подсетио на то да је Србија увек могла да рачуна на подршку Италије и на нашем европском путу и у сарадњи по свим важним и не увек лаким питањима.

Председник Републике је истакао да је Србија у претходне три године привукла 53 одсто страних инвестиција на читавом Западном Балкану, и додао да је поносан на тај резултат, до којег не би дошло без помоћи италијанских компанија, али и оних из ЕУ и остатка света.

Вучић је указао на то да земље Западног Балкана желе веће присуство Италије, како у економском, тако и у политичком смислу.

Унапређење укупних економских односа са Италијом
Аутор: Танјуг
Тајани је рекао да Италија жели да буде присутнија у Србији и на Балкану, за који је рекао да има стратешки значај, при чему је изразио захвалност председнику Републике и Влади Србије на свему што раде у циљу обезбеђивања мира и стабилности у региону.

Он је предочио да Италија има четири милиона малих и средњих предузећа и да је уверен у то да та земља може да извози своја знања и производе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија значајан партнер ЕУ у области безбедности и одбране

Следећа вест

БИО 4 кампус окупиће кључне научне и образовне институције

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *