Уручени уговори о стипендијама Министарства одбране и ВС

Нема коментара Дели:

Београд, 27. март 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић уручио је данас уговоре о стипендијама Министарства одбране и Војске Србије за осам студената и 27 ученика, који су испунили услове конкурса за 2022/2023 годину.

Уговорима је предвиђено да стипендисти по завршетку школовања добију запослење у Министарству одбране и Војсци Србије, а предвиђена радна места налазе се у Генералштабу Војске Србије, Сектору за материјалне ресурсе, Управи за војно здравство и Управи за односе са јавношћу.

Вучевић је на свечаности у Великој ратној сали Старог Генералштаба пожелео много среће и успеха у раду свим стипендистима који ће усавршавање наставити у институцијама Министарства одбране и Војске Србије, сматрајући да ће њихова креативност, знање и искуство доћи до изражаја.

Он је изразио задовољство због тога што је ресорно министарство покренуло поменути пројекат стипендирања, али и због тога што се пријавио велики број девојака које су изразиле жељу да постану део Министарства одбране и Војске Србије.

То показује да оне и њихове породице виде сигурност у Војсци Србије и Министарству одбране. Верујем да ћемо уз вас и ми бити и сигурнији и бољи. Сигуран сам да ће сви стипендисти донети нову енергију, знање и нове погледе на све што ћемо радити, поручио је потпредседник Владе.

Вучевић је указао на то да је пред припадницима система одбране озбиљан задатак јер су им поверени млади људи којима треба да пренесу своја знања и искуства.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Покрајина Хесен опредељена за продубљивање односа са Србијом

Следећа вест

Спремност за интензивирање сарадње са немачким покрајинама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *