Услед невремена припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали 40 особа

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је током претходне ноћи територију Србије захватило невреме праћено јаким ветром и кишом, услед чега су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а интервенисали 201 пут.

У овим интервенцијама било је ангажовано 505 ватрогасаца-спасилаца са 203 возила, а том приликом припадници овог сектора евакуисали су и спасили 40 особа.

Такође, они су интервенисали у гашењу 20 пожара изазваних ударом грома, док су у осталим догађајима уклањали оборена стабла, као и лимене кровове са пута.

На територији града Београда, због последица временске непогоде, Ватрогасно-спасилачка бригада је интервенисала 34 пута са 105 ватрогасаца и 35 возила, од чега пет пожара, девет техничких интервенција услед палих кровних конструкција и 20 интервенција због палог дрвећа.

Ангажовање припадника Сектора из наведених разлога било је и на територији Шапца, Лознице, Богатића, Коцељеве, Владимираца, Бачке Паланке, Бача, Беочина, Сремских Карловаца и Новог Сада, Крагујевца, Параћина,Ћуприје, Деспотовца, Рековца, Јагодине, Краљева, Ваљева, Љига, Лајковца и Уба, Крушевца, Ниша, као и у деловима Сремског, Моравичког, Зајечарског и Јабланичког управног округа.

Припадници Министарства унутрашњих послова и данас су на терену како би помогли грађанима у отклањању последица невремена.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставак рада на унапређењу положаја ратних војних инвалида

Следећа вест

Србија се задужује ради инвестиција које ће отплатити саме себе

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *