Успешна модернизација артиљеријско-ракетног система ПАСАРС

Нема коментара Дели:

Параћин, 19. јул 2023.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас гађањима из противавионских самоходних артиљеријско-ракетних система ПАСАРС на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“, у оквиру редовне обуке припадника Војске.

Вучевића су на полигону дочекали помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић, који су га информисали о досадашњој обуци у коришћењу ових противавионских система.

Он је, након што се уверио у прецизност и обученост посада, разговарао са припадницима Војске и Војнотехничког института и честитао им на успешно погођеним свим циљевима у ваздушном простору, као и на земљи.

Досадашња модернизација противавионског самоходног артиљеријско-ракетног система ПАСАРС, како је нагласио, показала се веома успешном.

Према његовим речима, и даље ће се наставити са развојем овог сложеног борбеног система који ефикасно може да се супротстави новој генерацији оружја, попут дронова и беспилотних летелица.

Током данашње активности, приказано је бојево гађање циљева на земљи из ПАСАРС-а употребом тренутно обележавајућих граната, као и циљева у ваздушном простору ракетним системом стрела 2-М и темпирном муницијом за топ 40 мм, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Фото: Танјуг

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Од краја априла „дуал радари“ открили више од 10.000 прекршаја прекорачења брзине

Следећа вест

Премијерка предложила Славицу Ђукић Дејановић за нову министарку просвете

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *