Успешно спровођење заједничких пројеката Србије и НР Кине

Нема коментара Дели:

Београд, 27. јул 2023.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине у Србији Чен Бо, исказавши јој захвалност на енергији и посвећености коју је уложила у спровођење заједничких успешних пројеката двеју земаља.

Мали је са Чен Бо разговарао о економским односима двеју земаља, као и о досадашњној успешној сарадњи за време њеног мандата.

Амбасадорка је истакла да јој је драго што је сведочила убрзаном напретку Србије у последње четири и по године, те додала да верује у то да је тај период  најуспешнији у последњих 30 година.

Она је нагласила и да је њена земља на располагању Србији у смислу дељења искуства, када је реч о организацији специјализоване изложбе ЕКСПО 2027, с обзиром на то да је Шангај пре 13 година био домаћин Светске изложбе ЕКСПО 2010.

Чен Бо је честитала Србији на избору за домаћина ове престижне изложбе, као и Синиши Малом који је руководио радном групом која се бавила кандидатуром Србије.

Саговорници су се сагласили да ће се економска сарадња двеју земаља додатно развијати у наредном периоду, с обзиром на велики број актуелних и планираних пројеката, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Аутор: Танјуг

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Конкурс за упис 1.100 полазника Центра за основну полицијску обуку

Следећа вест

Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *