Успешно учешће турских компанија у великим инфраструктурним пројектима

Нема коментара Дели:

Београд, 7. септембар 2022.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић разговарао је данас са министром саобраћаја и инфраструктуре Републике Турске Адилом Караисмаилоглуом о наставку изградње ауто-пута од Београда до Сарајева, са фокусом на деоници Сремска Рача–Кузмин.

На билатералном састанку, одржаном током првог дана званичне посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, било је речи и о скором завршетку реконструкције и доградње важног регионалног пута од Новог Пазара до Тутина.

Момировић је оценио да су билатерални односи Србије и Турске на највишем нивоу у историји двеју држава, и то захваљујући великом броју споразума и пријатељском односу између два председника.

Министар је навео да се радови на 20 километара дугој саобраћајници од Новог Пазара до Тутина приводе крају и да се очекује да се овај пут у наредне две недеље отвори за саобраћај.

Разговарали смо о много тема, пре свега о изградњи ауто-пута Београд–Сарајево из два правца. Радови теку добром динамиком на деоници Сремска Рача–Кузмин и констатовали смо да је овај пројекат од пресудне важности за регион и економску сарадњу Србије и БиХ, истакао је он, уз напомену да у Србији послује више од 1.300 турских компанија и да је та земља наш важан економски партнер.

Момировић је подсетио на основани Квадрилатерални министарски координацијски савет Бугарске, Мађарске, Србије и Турске, на коме је у јулу потписан заједнички документ са фокусом на даљем развоју железничког саобраћаја кроз реализацију заједничких инфраструктурних пројеката, олакшавање граничних процедура и размену знања.

Он је навео да је министру Караисмаилоглу изразио захвалност на изузетној сарадњи и подршци коју имамо у турским партнерима, додавши да су турске компаније које су радиле на реконструкцији саобраћајнице Нови Пазар–Тутин, на захтев локалних самоуправа, изградиле и приступне путеве у близини школа и амбуланте и тротоаре на школским прелазима.

Ово је најбољи показатељ сјајне сарадње коју данас имају Турска и Србија, поручио је министар.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Србије са турским партнерима ради на неким од највећих пројеката у путној инфраструктури Србије, од којих је за регион најзначајнији изградња ауто-пута Београд–Сарајево, деоница Кузмин–Сремска Ра

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Још једна скандалозна одлука суда у Приштини на штету Срба

Следећа вест

Србија отворена за нова улагања турских компанија

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *