Утврђен укупан број гласача на предстојећем референдуму

Нема коментара Дели:

Београд, 3. јануар 2022.
Републичка изборна комисија (РИК) саопштила је да укупан број гласача у Србији на предстојећем референдуму о уставним променама износи 6.510.233, а штампање гласачких листића за референдум почело је данас, у штампарији ЈП „ Службени гласник“.

РИК је на јучерашњој седници донео Одлуку о објављивању укупног броја гласача на дан 31. децембра 2021. године, која ће бити објављена у „Службеном гласнику“.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да је, у складу са Законом о јединственом бирачком списку, Министарство државне управе и локалне самоуправе, решењем закључило бирачки списак 15 дана пре дана избора, односно 31. децембра у поноћ.

Тиме је, како је додао, Министарство поступило у законом прописаном року.

На седници су одређене три чланице РИК-а које ће чинити Комисију за контролисање штампања гласачких листића.

Димитријевић је рекао да гласачке листиће припрема надлежна комисија и да се они штампају на једном месту, с тим што ће гласачки листић бити беле боје, док ће 0,5 одсто од укупног броја листића бити резервни.

Према његовим речима, гласање ће се одржати на територији целе Србије, на свих 8.000 бирачких места и на 29 места у заводима, као и на 10 места у иностранству.

Он је пренео да још нема никакве званичне информације о одржавању гласања на Косову и Метохији, као и да ће, чим их буде имао, обавестити јавност у прописаним роковима.

Референдум о промени Устава у области правосуђа заказан је за недељу, 16. јануар.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Рогановић честитао божићне празнике и Нову годину

Следећа вест

Kанцеларија за KиМ даровала прворођене бебе у Косовској Митровици и Грачаници

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *