Ватрогасно-спасилачки тим из Србије кренуо у Грчку

Нема коментара Дели:

Ниш, 25. јул 2023.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије упутио је данас у Грчку ватрогасно-спасилачки тим од 36 припадника са 14 ватрогасних возила и две приколице како би пружили помоћ својим колегама и грчком народу у гашењу великих пожара.

На основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Грчке Киријакоса Мицотакиса, по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића у Грчку су упућена и два припадника медицинског особља са једним санитетским возилом.

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић испратио је у Нишу ватрогасно-спасилачки тим, и том приликом поручио да су ватрогасци-спасиоци МУП-а Србије хероји и понос наше земље.

Чаушић је објаснио да ће они у борби против огромних пожара који су захватили Грчку, чим стигну у Солун, у сарадњи са грчким колегама бити распоређени на оним локацијама где су најпотребнији.

Према последњим информацијама, у Грчкој је активно више шумских пожара, од којих су највећи на локацијама у региону централне Грчке, у рејону на полуострву Атика и на острвима Родос и Крф.

Поред снага Грчке националне службе (више од 800 ватрогасаца, 328 возила, 28 авиона и 18 хеликоптера), ангажовано је више спасилачких тимова из Румуније, Бугарске, Пољске, Словачке и Малте, као и авиони из Европског пула цивилне заштите.

Према подацима грчке цивилне заштите, у последња 24 сата земљу су захватила 64 нова пожара, што је довело до даљих евакуација и велике штете, укључујући острво Крф, Егио, Каристос, Тхива, Каламата, Волос, Месолонги и Домокос, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшен осумњичени због пуцњаве на Вождовцу

Следећа вест

Помоћ верским заједницама у санирању штете од временских непогода

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *