Важење режима стикера на Космету није орочено до 21. априла

Нема коментара Дели:

Београд, 18. април 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије позвала је данас представнике привремених институција самоуправе у Приштини да покажу тачку у споразуму, постигнутом 30. септембра у Бриселу у вези са регистарским таблицама, у којој се помиње реч „реципроцитет“.

Канцеларија је такође позвала представнике Приштине да покажу тачку споразума у којој се наводи да ће досадашњи режим стикера, односно налепница, важити шест месеци.

Таквих одредби једноставно нема у Споразуму постигнутом 30. септембра 2021. године, у коме јасно пише да ће се привремено решење стикера примењивати „док се не постигне договор о трајном решењу”.

То трајно решење, како је такође јасно прописано у тачки три споразума од 30. септембра 2021. године, може бити усвојено само у оквиру дијалога на високом политичком нивоу, а на основу налаза до којих дође Радна група посредством ЕУ.

У споразуму од 30. септембра јасно пише: “У року од шест месеци од свог првог састанка, Радна група ће формату дијалога на високом нивоу представити своје налазе о трајном решењу”.

То конкретно значи да 21. април није никакав рок за престанак важења режима стикера, како то неосновано покушавају да представе представници ПИС у Приштини и изврше притисак на Београд.

Због тога позивамо политичаре у Приштини да не користе ову тему за покушај генерисања нове дестабилизације прилика на терену и једностране акције, јер за тако нешто немају никакво утемељење у потписаном документу.

Представници Београда и наши експерти до сада су учествовали на више састанака о регистарским ознакама у Бриселу, током којих су показали одговорност и конструктивност у изналажењу одрживог решења на терену, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Петковић на поноћној васкршњој литургији у манастиру Бањска

Следећа вест

Петковић честитао Ускрс по грегоријанском календару

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *