Важност сарадње грађана са полицијом у вези са ирегуларним мигрантима

Нема коментара Дели:

Суботица, 14. јул 2023.

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић истакао је данас, у разговору са грађанима Mесне заједнице Макова седмица, да је полиција у последња три месеца из Макове шуме дислоцирала 6.287 ирегуларних миграната.

Гашић је прецизирао да је од краја фебруара до почетка јуна ове године, само на овом подручју, поступано према 7.341 ирегуларном мигранту, а поднето је 229 кривичних и 746 прекршајних пријава.

Током ова три месеца дислоцирано је у прихватне центре 6.287 ирегуларних миграната, обављена је контрола 44 објекта смештаја и одузето 39 комада ватреног оружја, истакао је министар.

Он је нагласио да је полиција у том периоду привремено, до окончања судског поступка, одузела 41 путничко возило од особа које су се бавиле илегалним превозом миграната.

Грађани су министру изнели проблеме са којима се сусрећу у својој месној заједници и затражили подршку и решење проблема, али су и похвалили присуство полиције.

Министар је указао на то да је на овом подручју само током три месеца активно више од 1.400 припадника МУП-а, као и да је на граници са Мађарском присутно 75 припадника Фронтекса. 

Гашић је нагласио да је безбедност грађана Србије на првом месту, да полиција спроводи сталне акције и да је константно присутна, али да је проблем у томе што се мигранти из прихватних центара враћају на локације према граници.

Он је позвао грађане да сарађују са полицијом и да нађу заједничко решење проблема, да наставе хумани приступ који наша земља има према мигрантима, али и указао на то да су део овог проблема и наши грађани који издавањем салаша, превозом, снабдевањем оружјем, помажу мигрантима у намери илегалног преласка и угрожавања безбедности наших грађана.

Према његовим речима, полиција спроводи сталне акције, хапси кријумчаре, при чему је недавно ухапшена особа која им је продавала оружје.

Министар је напоменуо да је број ирегуларних миграната значајно мањи и да их је на граници са Мађарском, у односу на прошлу годину, мање за 44,8 одсто.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Селаковић у дводневној посети Републици Италији

Следећа вест

Крос РТС-а један од стожера окупљања деце из дијаспоре

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *