Велики потенцијал за наставак сарадње са НР Кином у области инфраструктуре

Нема коментара Дели:

Београд, 25. јул 2023.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине у нашој земљи Чен Бо.

Саговорници су са задовољством констатовали да су током мандата амбасадорке постигнути огромни резултати у области инфраструктуре у Србији, при чему је Чен Бо истакла да је то најважнија област у сарадњи двеју земаља.

Она је рекла да је много урађено у Србији, од пруга и путева на којима су радиле или раде кинеске компаније, попут пројекта метроа и „Чисте Србије“, подсетивши и на то и су отворене кинеске фабрике, попут Хбиса и Зиђина.

То су велики успеси сарадње Србије и Кине, али постоји и велики потенцијал и за њен наставак у области инфраструктуре, нагласила је Чен Бо.   

Весић је оценио да је амбасадорка Чен лично допринела развоју сарадње и одличних односа Србије и Кине, додавши да ће њен мандат остати уписан златним словима у историји наших односа и дипломатије.

Он је изразио уверење у то да ће споразум о слободној трговини између две државе, који би могао да буде потписан до краја године, додатно отворити тржиште Кине за компаније из Србије и бољу трговинску размену.

Министар је указао и на то да су кинеске компаније заинтересоване за још два инфраструктурна пројекта у Србији, изградњу две брзе саобраћајнице: Београд–Зрењанин–Нови Сад и Бачки брег–Српска Црња, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ватерполисти Србије у полуфиналу СП у Фукуоки

Следећа вест

Ухапшено пет особа због злоупотреба службеног положаја

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *