Видљиви резултати улагања државе у развој Лесковца

Нема коментара Дели:

Лесковац, 8. август 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић присуствовао је данас у селу Рударе, у општини Лесковац, традиционалном народном сабору поводом обележавања празника Свете Петке Трнове.

Мартиновић је том приликом, заједно са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем, обишао и цркву манастира Рударе, посвећену преподобној мученици Параскеви – Светој Петки, као и руинирану зграду старог конака, чији су делови додатно уништени у пожару.

Он је нагласио да је Лесковац центар Јабланичког округа и један од најважнијих градова на југу Србије, као и да представља пример добре сарадње државе и локалне самоуправе.

Министар је поручио да је друштвено-економски напредак државе и добробит свих грађана, без дискриминације, приоритет Владе Србије, која је са локалним самоуправама на југу земље уложила додатни труд и напор, захваљујући чему је овај крај претходних неколико година доживео процват.

Мартиновић је присуствовао и презентацији домаћих производа на штанду Ивице Здравковића, а обишао је и радове на асфалтирању 20 километара пута у селу Стројковце, који су започети прошле године, а које је Влада Србије подржала са 400 милиона динара.

Такође, он је током састанка са градоначелником Цветановићем и његовим сарадницима граду донирао лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

Уједно, министар је обишао и Јединствено управно место у Лесковцу, у чије је успостављање ресорно министарство уложило 6,5 милиона динара.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Едукација предузетника у Бачу за боље позиционирање на тржишту

Следећа вест

Све учесталији напади на светиње на Косову и Метохији

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *