Висок ниво услуга Домског одељења за смештај старих лица у Деспотовцу

Нема коментара Дели:
Висок ниво услуга Домског одељења за смештај старих лица у Деспотовцу

Београд, 16. јун 2023.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и председник Oпштине Деспотовац Никола Николић обишли су Домско одељење за смештај старих лица при Центру за социјални рад у Деспотовцу.

Том приликом Селаковић је подсетио на то да Домско одељење за смештај старих лица постоји скоро 12 година и да успева да одржи ниво и квалитет услуга за 53 корисника колико их тренутно борави, док је смештајни капацитет ове установе 70.

Министар је истакао да су за квалитет и ниво услуга најзаслужнији запослени, првенствено неговатељице, и додао да у прилог томе сведочи и дужина боравка људи у Дому.

Неки корисници овог дома ће у врло скором времену дочекати и свој 100. рођендан, што говори о томе колико се о њима добро брине и води рачуна, истакао је министар и додао да је Министарство препознало потребу очувања овог нивоа услуге, те да је ове године издвојило 27 милиона динара за набавку нове опреме за кориснике овог Дома.

Дом је, како је објаснио, прибавио више од 50 нових кревета, нову кухињу, већи број медицинских помагала, односно све оно што корисницима омогућава добре услове боравка.

Министар је пренео да је са председником Општине било речи о проналажењу начина да се обезбеди алтернативни начин грејања, и најавио да ће гасовод доћи и до самог Дома.

То је велика ствар, када знате да Министарство и људи који овде раде нису препуштени сами себи и чињеници да су само једна од установа у великом броју установа који функционишу у систему социјалне заштите, већ да рачунају и на партнерски однос са својом матичном општином, истакао је Селаковић.

Он је обишао и Центар за социјални рад Деспотовац у оквиру ког се налази Домско одељење за смештај старих лица.

Селаковић је присуствовао Свечаној академији поводом Дана општине Деспотовац, на којој му је свечано уручена Плакета за допринос Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања социјалној заштити општини Деспотовац.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Влада усвојила одлуке о броју буџетских студената за академску 2023/24. годину

Следећа вест

Кисић честитала Ускрс патријарху и верницима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *