Влада Србије посвећена јачању веза са дијаспором

Нема коментара Дели:

Сјеница, 28. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је синоћ у Сјеници еко-камп „Пештер у срцу”.

Милићевић је том приликом истакао да ће кроз овај камп млади Срби и Бошњаци из дијаспоре и региона имати прилику да се повежу, стекну нова пријатељства и упознају разноликост и лепоту овог предивног природног парка, људи и живота на Пештеру.

Према његовим речима, овај камп је један од укупно 22 кампа које, уз финансијску подршку Владе Србије и Кабинета за координацију активности и мера у односима са дијаспором, организују локалне самоуправе широм земље, а кроз њих ће проћи више од пет хиљада младих од 15 до 20 година.

Милићевић је окупљеним младима из дијаспоре поручио да се нада да ће једног дана многи од њих бити на високим државним функцијама и да ће без обзира на разлике сложно и заједно радити у интересу грађана Србије, баш као што то данас раде он, министар туризма и омладине Хусеин Мемић и потпредседник Скупштине Србије Усаме Зукорлић.

Министар је истакао да је Влада Србије посвећена грађењу чвршћих веза са дијаспором и да ће учинити све да барем један део младих из дијаспоре врати да живе у Србији.

Летњи кампови представљају јединствену прилику да се наша деца из целог света повежу са својим коренима, науче више о нашој култури, историји и језику, али и да створе нова пријатељства, а верујем да ће им ова искуства помоћи да развију свој идентитет и да још више заволе Србију, рекао је он.

Отварању кампа присуствовали су и министар туризма и омладине Хусеин Мемић, потпредседник Народне скупштине Србије Усаме Зукорлић, председник Општине Сјеница Муниб Мујагић и чланови општинског руководства.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Општинама 100 милиона динара за повећање безбедности у саобраћају

Следећа вест

Успешни пројекти стручног оспособљавања осуђеника

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *