Војска Србије ради на уређењу корита реке Косанице у Куршумлији

Нема коментара Дели:

Београд, 27. јул 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је данас да припадници Војске Србије из састава Треће бригаде копнене војске реализују ове недеље, у координацији са локалном самоуправом, пројекат цивилно-војне сарадње на уређењу корита реке Косанице у општини Куршумлија.

Активност се спроводи у оквиру обуке професионалних припадника Војске Србије, а циљ је да се реализацијом инжињеријских радова повећа пропусна моћ речног корита и на тај начин превентивно делује на могућност изливања реке и плављења околног подручја.

Припадници Војске Србије су раније овог месеца сличне радове изводили и у захвату корита реке Топлице, такође у општини Куршумлија, где су, као и сада, из речног корита уклањали набујалу вегетацију, наслаге земље и други депоновани материјал.

Ангажовање на оваквим пројектима прилика је да припадници инжињеријских јединица Војске Србије у пракси провере своје способности и додатно унапреде оспособљеност за руковање савременим инжињеријским машинама које се користе за уређење путева, савлађивање препрека, запречавање и маскирање.

Војска Србије пројекте цивилно-војне сарадње спроводи у свим деловима земље, са циљем јачања поверења и разумевања са локалним заједницама и стварања услова за бољи живот људи и заштиту материјалних добара, чиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба помоћи најугроженијима.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Регистар „Социјална карта“ допринео праведнијој расподели социјалне помоћи

Следећа вест

Расписани јавни позиви за приватизацију три предузећа

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *