Вучевић положио венац на Споменик пилотима браниоцима Београда

Нема коментара Дели:

Београд, 6. април 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић положио је данас, поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата у Југославији, венац на Споменик пилотима браниоцима Београда на Земунском кеју.

Вучевић је том приликом подсетио на то да се пре 82 године догодио подли напад на нашу отаџбину од стране фашистичких сила, додавши да се данас клањамо сенима оних који су били најхрабрији у тим тешким априлским данима.

Одајемо признање и исказујемо захвалност и данашњих, али и сутрашњих генерација храбрим прилотима Краљевског ратног ваздухопловства, који су успели да у неравноправним условима полете и бране небо тадашње државе.

Одајући пошту најхрабријима, међу којима је 11 пилота који су погинули бранећи небо Београда, не заборављамо ни све оне друге који су страдали у Априлском рату и током окупације у Другом светском рату, рекао је потпредседник Владе.

Венце су положили и делегација Војске Србије, предвођена командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Града Београда и удружења која негују традицију ослободилачких ратова Србије.

Полагањем венаца код Споменика пилотима браниоцима Београда обележене су 82 године откако је бомбардовањем Београда почео напад нацистичке Немачке на Краљевину Југославију у Другом светском рату.

Вучевић положио венац на Споменик пилотима браниоцима Београда
Аутор: mod.gov.rs

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Савет за раст БДП разматрао најзначајније пројекте

Следећа вест

ММФ позитивно оценио реформе и економску политику Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *