Вучевић присуствовао свечаној академији у част војводе Живојина Мишића

Нема коментара Дели:

Мионица, 21. јул 2023.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је синоћ свечаној академији у част војводе Живојина Мишића, која је, у оквиру културно-историјске манифестације „Мишићеви дани“, одржана у Струганику – родном селу славног војсковође.

Вучевић је истакао да је Живојин Мишић једна од најмаркантнијих личности у нашој историји и да на помен његовог имена сви Срби осете понос, оценивши да је ова манифестација прилика да се у том крају продуби поверење у војну, одбрамбену способност Србије, спремност наше Војске да изврши своје Уставом одређене мисије и задатке, али и у савестан и одговоран рад Министарства одбране.

Он је указао на то да је Мишић неспорно био талентован војсковођа, чврстог карактера, који је високо уздизао част, поштење и достојанство као врхунска мерила и оријентире сопственог живота, дајући својим животом пример официрском кору какав треба да буде.

Потредседник Владе је нагласио да је Мишић веровао у снагу свог народа и величину своје отаџбине, а јуришао је са припадницима своје војске на које је гледао као на своје другове, браћу и синове.

Мишић нам је указао на пут којим треба да идемо. Он није само наш учитељ ратне вештине и стратегије. Он је отац и учитељ поштења и достојанства нашег официра и човека и пример безрезервне љубави према отаџбини и српском роду, поручио је он.

Том приликом председник Општине Мионица Бобан Јанковић уручио је Вучевићу Плакету „Војвода Живојин Мишић“, у знак захвалности за лични допринос и подршку коју Министарство одбране и Војска Србије пружају тој општини.

Овогодишњи добитници Златне плакете „Војвода Живојин Мишић“, која се традиционално додељује истакнутим припадницима Војске Србије, су начелник Управе за развој и опремање Генералштаба бригадни генерал Милан Поповић и најуспешнији полазник 66. класе Генералштабног усавршавања потпуковник Зоран Каравидић.

Богат културно-уметнички програм свечане академије употпунио је и наступ Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички”.

Свечаној академији присуствовали су представници Министарства одбране и Војске Србије, Српске православне цркве и локалне самоуправе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Апел грађанима да се придржавају безбедносних мера током временских непогода

Следећа вест

У наредних седам дана бензин скупљи за динар

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *