Вучевић се састао са будућим изасланицима одбране у 10 земаља

Нема коментара Дели:
Вучевић се састао са будућим изасланицима одбране у 10 земаља

Београд, 21. јун 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са официрима Војнообавештајне агенције који ће у наредном периоду да преузму дужност изасланика или помоћника изасланика одбране Србије у Сједињеним Америчким Државама, Кини, Уједињеном Краљевству, Белорусији, Израелу, Египту, Мађарској, Азербејџану, Северној Македонији и Црној Гори.

Вучевић је новим изасланицима поручио да достојно представљају своју земљу, штите њене интересе и буду посвећени развијању сарадње у области одбране и безбедности са државама пријема.

Он их је упознао са приоритетима политике одбране и тежишним задацима у оквиру билатералне војне сарадње са сваком од држава пријема.

Република Србија, као војно неутрална држава, ослања се на сопствене снаге у одбрани земље, рекао је Вучевић и додао да је и изградња поверења са међународним партнерима наше дугорочно опредељење.

Вучевић је новим изасланицима поручио да од њих очекује квалитетне резултате, као и максималну подршку дипломатским напорима државног руководства у даљој изградњи и унапређењу међународног угледа Србије.

Пожелевши им успех у будућем раду, он је изразио уверење да ће достојно представљати Министарство одбране и Војску Србије и непоколебљиво штитити интересе наше земље.

Данашњем састанку присуствовали су директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, као и начелник Управе за одбрамбене технологије, бригадни генерал Славко Ракић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Милићевић пожелео успех осмацима на завршном испиту

Следећа вест

У средњим школама има довољно места за све свршене осмаке

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *