Вучевић учествује на Форуму „Шуман” у Бриселу

Нема коментара Дели:

Вучевић учествује на Форуму „Шуман” у Бриселу
Београд, 17. март 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелеом Жиофреом о учешћу на Првом форуму „Шуман”, посвећеном партнерствима у области безбедности и одбране, који ће бити одржан 20. и 21. марта у Бриселу.

Вучевић је том приликом указао на то да партнерство Србије и ЕУ у области безбедности и одбране траје већ више од једне деценије, као и да је оно у складу са националним спољнополитичким приоритетом, а то је чланство Србије у Европској унији.

Жиофре је позитивно оценио учешће Вучевића на овом скупу, истакавши да је Србија један од најважнијих партнера ЕУ у области безбедности и одбране.

Он је изразио захвалност Србији за досадашњи допринос у војним операцијама и мисијама ЕУ, и пренео очекивања да ће се постојећа сарадња у наредном периоду додатно проширити кроз почетак учешћа у војној мисији ЕУ у Мозамбику.

Учешће Вучевића на форуму представља добру прилику да се размене мишљења са министрима одбране држава чланица ЕУ, високим званичницима институција ЕУ, али и других партнерских држава и међународних организација, са којима Србија заједно учествује на задацима очувања стабилности и мира у свету.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Проширити сарадњу са УАЕ у области нових технологија

Следећа вест

Појачана контрола саобраћаја 18. и 19. марта

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *