Вулета и Датунашвили најуспешнији спортисти Србије у 2022. години

Нема коментара Дели:

Београд, 27. децембар 2022.
Атлетичарка Ивана Вулета и рвач Зураби Датунашвили проглашени су синоћ најуспешнијим спортистима Србије у 2022. години на свечаности у Народној скупштини Републике Србије поводом Дана Олимпијског комитета Србије.

За најбоље младе спортисте проглашене су атлетичарке Ангелина Топић и Адриана Вилагош, као и веслачи Михајло Дедић и Немања Лолеџија.

Трофеј за најуспешнијег спортисту или спортисткињу у екипним спортовима припао је одбојкашици Тијани Бошковић.

Олимпијско срце „генерал Светомир Ђокић“ за посебан допринос олимпизму и јачању олимпијског покрета освојио је бивши фудбалер Душан Маровић.

Награда за најбољи женски тим припала је Одбојкашкој репрезентацији Србије, док је најбољим мушким тимом проглашена репрезентација Србије у баскету 3 на 3.

Најбољи тренер у 2022. години је тренер теквондо репрезентације Србије Драган Јовић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић подсетио је на свечаности на све медаље које су освојене током 2022. Године и рекао да би неко данас био најбољи српски спортиста, он мора прво бити најбољи на свету.

Маљковић је нагласио да је у 2023. години неопходно да Олимпијски комитет Србије има пуну координацију са Министарством спорта Владе Републике Србије.

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић оценио је да су 11 освојених медаља у 2022. години у елитним спортовима прави показатељ снаге, док је шест освојених златних медаља прави показатељ борбе, ината, тимског духа и квалитета.

Са великим очекивањима гледам ка Паризу 2024. године, са реалном жељом и надом да поново померимо лимите и поставимо рекорде, поручио је Гајић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Раст индустријске производње 1,7 одсто током 11 месеци ове године

Следећа вест

Усвојен Закон о измени Закона о државним службеницима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *