За адаптацију крова Центра за културу у Брусу 2,4 милиона динара

Нема коментара Дели:

Брус, 2. август 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек потписао је данас са председницом Oпштине Брус Валентином Милосављевић Уговор о суфинансирању пројекта адаптације крова на објекту Центра за културу, установе од највећег значаја за промоцију културе и образовања у овој општини.

Ђерлек је том приликом рекао да ће овај пројекат у Брусу, који ове године обележава 190 година од оснивања, бити подржан са 2,4 милиона динара.

Центар за културу је, како је навео, окосница свих културних дешавања, у којем се реализују све годишње манифестације, различити едукативни и културни програми и догађаји од значаја за општину, а у оквиру којег је смештен и Завичајно-етнографски музеј, биоскоп, драмски студио и градска библиотека.

Милосављевић је објаснила да су у претходном периоду уложена значајна средства у реконструкцију и опремање Центра, додајући да ће санацијом кровне конструкције ревитализација ове установе бити приведена крају, што је важно како за безбедност и несметан рад запослених, тако и за унапређење друштвеног живота свих грађана Бруса.

Она је, наводећи да је Општина Брус у последњим годинама претежно улагала у саобраћајну инфраструктуру, рекла да без подршке државе даљи раст најмање развијених општина у Србији не би био могућ.

Ђерлек је указао на то да су образовање и култура важни фактори развоја и раста, пре свега у погледу демографских прилика у нашој земљи, најављујући даља улагања у ову област у градовима и општинама које се сусрећу са великим изазовима деценијског одлива становништва.

На састанку је указано на то да Брус има могућности за развој бањског туризма и да би изградња прве бање у овој општини, с обзиром на велике гео-термалне потенцијале, била од изузетног утицаја на економски раст и развој не само Бруса, већ и читавог региона.

Министар је овом приликом обишао Центар за културу и са директором ове установе Перицом Јовановићем разговарао о санацији објекта, који уједно представља споменик културе под заштитом државе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Реализација значајних пројеката у општини Богатић

Следећа вест

Наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *