За инфраструктуру у девет локалних самоуправа 1,4 милијарде динара

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић потписао је данас уговоре са представницима девет локалних самоуправа на територији Овчарско-кабларске клисуре и јужне и западне Србије за доделу буџетских средстава у износу од укупно 1,4 милијарде динара.

Реч је о средствима за суфинансирање развојних инфраструктурних пројеката, а уговоре са министром потписали су представници Чачка, Лучана, Лесковца, Прокупља, Краљева, Лебана, Медвеђе, Куршумлије и Бојника.

Весић је рекао да су овакви, иако наизглед мали пројекти, од великог значаја за државу, јер је инфраструктура оно што омогућава развој туризма побољшањем мобилности и приступа, а самим тим и економије земље.

Овакви пројекти, који су идеја премијерке Ане Брнабић, а коју је Министарство прихватило, свакако чине део мозаика новог лица Србије. Сигурни смо у то да ће следеће године средства бити још већа, рекао је министар.

Он је указао на то да ће у наредном периоду разговарати и са Делегацијом Европске уније у Србији и да су очекивања да ће средства за овакве пројекте у наредној години бити већа, оправдана.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија напредује на путу ка економији са нултом емисијом угљен-диоксида

Следећа вест

Расписивање избора за Национални савет албанске националне мањине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *