За модернизацију Општинске управе Мерошина два милиона динара

Нема коментара Дели:

Мерошина, 24. јул 2023.

Министар брз портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник Општине Мерошина Саша Јовановић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта „Увођење eLearning-а у Општинску управу Мерошина“, који ће омогућити модернизацију и ефикаснији рад запослених.

Ђерлек је навео да је за овај пројекат опредељено два милиона динара, и додао да ће његова реализација, кроз набавку адекватне опреме која би подржала савремене захтеве eLearning-а, са једне стране омогућити запосленима да се едукују и подижу свој ниво професионалности, а са друге, утицати на смањење трошкова локалне самоуправе.

Он је указао на то да ЛМС (Learning Management System) платформу за онлајн учење користи велики број општинских управа у Србији, а сада ће, захваљујући пројекту, она бити омогућена и у Општинској управи Мерошина.

Министар је изразио очекивање да ће реализација овог пројекта у великој мери утицати и на промену перспективе службеника ка модерном начину едукације и креирању позитивне промене које ће осетити и грађани и привреда.

Он је охрабрио руководство ове локалне самоуправе да и убудуће аплицира за пројекте који ће се заједнички реализовати, као и да заједно са Владом Србије раде на препознавању специфичних потенцијала општине, кључних за даљи раст и развој.

Јовановић је, захваливши се Ђерлеку на препознавању и разумевању потреба и потенцијала општине Мерошина, оценио да се модернизација Општинске управе кроз интензивнију едукацију њених запослених, наметнула као приоритетан пројекат, пре свега, у циљу изградње што бољег и ефикаснијег сервиса грађана.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд, 24. јул 2023.

Следећа вест

Помоћ МУП-а Србије у гашењу пожара у Грчкој

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *