За наставак реконструкције Дома културе у Гружи 9,1 милион динара

Нема коментара Дели:

Кнић, 31. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник Oпштине Кнић Срећко Илић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта друге фазе реконструкције и опремања Дома културе у месту Гружа, другој по величини месној заједници у овој општини, за који је издвојен 9,1 милион динара.

Ђерлек је том приликом оценио да општину Кнић последњих неколико деценија одликују негативни демографски трендови, који се систематски морају мењати, пре свега улагањем у развојне пројекте саобраћајне и комуналне инфраструктуре, али и, попут овог, пројекте кључне за унапређење социјалног сегмента развоја.

Министар је, имајући у виду чињеницу да Дом културе у Гружи представља централно место за одржавање међународних и регионалних туристичких манифестација и културно-уметничких догађаја, истакао да ће наставак радова омогућити његов пун капацитет и обогаћивање социјалног садржаја за мештане општине, али и региона.

Председник Oпштине Кнић je навео да се последњих година улажу значајни напори и средства за унапређење економског и друштвеног живота грађана како би се делимично ублажили негативни демографски трендови, додајући да је значајна чињеница да Влада Србије и ресорна министарства препознају проблеме и изазове са којима се суочавају неразвијене општине попут Кнића.

Илић је објаснио да је, осим реконструкције и опремања, пројектом предвиђен и низ едукативних радионица за локално становништво – предузетнике, удружење пољопривредника и жена, у циљу унапређења могућности за развој економских активности у сеоским срединама.

Ђерлек је изразио уверење да је ово први од многобројних пројеката који ће заједнички реализовати у наредним годинама, истичући да ће и убудуће акценат ресорног кабинета бити на неразвијеним општинама и пројектима који имају развојну димензију и улогу да подстичу равномерни регионални развој државе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Додатно ојачано пријатељство народа Србије и НР Кине

Следећа вест

Унапредити билатералну сарадњу Србије и БиХ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *