За пројекте у 43 локалне самоуправе 578 милиона динара

Нема коментара Дели:

Београд, 23. март 2023.
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић потписао је данас у Палати Србија уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију пројеката широм Србије.

Из Буџетског фонда Министарства издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, углавном инфраструктурних пројеката, док ће 88 милиона динара бити уложено у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

Највише средстава намењено је за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и на комуналној инфраструктури и јавним површинама.

Мартиновић је рекао да су уговори симболично потписани један дан пре обележавања 24-годишњице НАТО агресије на СР Југославију, чиме је Министарство желело да покаже и да је, упркос свим проблемима и недаћама, Србија успела да се економски развије и да буде стабилна земља.

Министар је указао на то да се приликом доделе средстава водило рачуна о свим грађанима и да су обухваћене општине и градови из свих делова Србије, при чему је изразио наду да ће новац бити наменски утрошен и да ће пројекти бити реализовани што пре.

За средства из Буџетског фонда, локалне самоуправе су аплицирале са приближно 200 различитих пројеката, док је ове године за јединствена управна места конкурисало 27 локалних самоуправа и градских општина.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Добра сарадња Србије и Мађарске у области снабдевања гасом

Следећа вест

Израелски инвеститори добродошли да улажу у ОИЕ у Србији

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *