За реконструкцију локалног пута у Рековцу 3,9 милиона динара

Нема коментара Дели:

Рековац, 1. август 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Рековац Александар Ђорђевић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције пута у Драгову, највећем сеоском насељу у општини Рековац.

Ђерлек је том приликом истакао да саобраћајница, за чију је реконструкцију издвојено 3,9 милиона динара, пролази кроз сеоско насеље и повезује га са важним државним путевима, а уједно представља главну саобраћајну везу ка већим градским центрима, школама и културно-историјским локалитетима у региону.

С обзиром на то да су временске непогоде и обилне падавине последњих година изазвале велика оштећења на овој саобраћајници, министар је указао на то да ће пројекат омогућити ојачавање и стабилизацију постојеће коловозне конструкције.

Реконструкцијом пута ће, такође, како је навео Ђерлек, бити заштићена  домаћинства и приватни објекти од штете услед изливања воде са пута, нарочито у зимском периоду и током већих временских непогода.

Он је навео да ће реализација овог пројекта имати позитиван утицај на квалитет живота мештана Драгова и допринети одржавању постојећих домаћинстава и спречавању даљег одлива људи из овог сеоског насеља.

Председник општине Рековац је, указујући на лошу демографску ситуацију, оценио да Влада Србије, ресорна министарства и локалне самоуправе последњих година улажу велике напоре да развојним пројектима и инвестицијама широм Србије смање одлив становништва и омогуће грађанима да остану да живе у својим срединама.

Ђорђевић је оценио да је реконструкција пута у Драгову главни предуслов за несметано функционисање локалног становништва, која ће умногоме утицати на побољшање њихових животних услова.

Ђерлек је поручио да ће држава наставити са пројектним улагањима и инвестицијама, пре свега у неразвијене општине, како би се подигао животни стандард и обезбедила стабилна економска ситуација у свим деловима земље.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Апел возачима трактора да се придржавају саобраћајних прописа

Следећа вест

Отворен други циклус конкурса за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *